Contact

nailsbynoir@gmail.com


Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Follow Nails by Noir
Powered by Blogger.
Tuesday 2 November 2010

Konsten att montera en Helmer

Ett av mina mest lästa inlägg handlar om Helmer, och här kommer fortsättningen.

I söndags hade jag vägarna förbi IKEA och självklart var jag tvungen att inhandla en egen Helmer, något som jag länge kännt ett starkt behov av eftersom mina lack ligger och dräller lite varstans runt huset. En röd och fin Helmer köpte jag.

Och som den ingenjör jag är, och därutöver envis tjej som kan själv så skulle jag såklart montera ihop min kära Helmer på egen hand. Sagt och gjort, händelsen gick av stapeln ikväll när maken var på annat håll.


Dagens lärdomar:

1. Det är ingen höjdare att krypa runt på golvet och montera IKEA-möbler när man är gravid i sjunde månaden och har foglossningar.

2. En Helmer är en söt liten metallhurts som chockerande nog består av ca en miljon delar när paketet öppnas.


3. Under punkt 3 i beskrivningen ska ett litet "klick" höras när Helmers ben hamnat i rätt läge. Det är svårt att höra ett "klick" när man måste ta i med en hammare och hela sin kroppstyngd för att banka in dessa ben i rätt läge. "Klicket" drunknar liksom i det övriga oljudet från plåtlådan, men jag tror att benen är på plats...

4. Efter ca en timme på golvet i diverse konstiga ställningar när man är gravid i sjunde månaden och har foglossningar är det svårt att komma upp igen.

Resultat:


Helmer är nu hemma och monterad. Det tog mig precis 55 min. I den tiden är det inkluderat tid för att springa till källaren och leta en skruvmejsel (och svära lite för att det inte är någon ordning på verktygen), byte av byxor för att gravidjeansen inte var så bekväma och följsamma trots världens bredaste resår, samt springa till köket i panik när jag insett att dagens middagrester står kvar i köket helt obevakade och katten är ensam där nere...

Något ledbruten men nöjd med resultatet är jag.

//Annika

7 comments:

Kajalpennan said...

En bra kvinna reder sig själv :)

Det verkar som att många tycker att Helmer är lite klurig att montera. Själv slåss jag alltid med maken om vem som ska få montera IKEAmöbler :) Den här var min min bara min

Nails by Catharina said...

Jag kanske skulle skaffa mig en sådan där Helmer...

Unknown said...

Kajalpennan: Jag håller helt med. IKEA-möbler är ganska roliga, lite vuxenpussel, så min Helmer skulle såklart jag montera. Men tråkigare saker som lagerhyllor till förrådet får F fixa istället. :-)

Catharina: Gör det! Jag installerade alla mina lack i Helmer idag i olika kategorier och det blev så snyggt och prydligt.

Mona said...

Jäklar, det var bra gjort. 55 min och höggravid! Jag lyfter på hatten. Själv tog det mig det dubbla och jag har inga bullar i ugnen :)

Unknown said...

:-) Tack Lacky för berömmet!

Lillasysters naglar said...

Hahahaha, du är så himla fantastisk! Underbart, kvinna, som du leker med orden och får oss till skratt ^^! Alla nagellackstjejer borde ha en Hemler! Ska införskaffa mig en egen (:

Unknown said...

Tack Lillasyster för den kommentaren!! Vad roligt att du gillar det jag skriver. Åh, vad glad jag blev nu. :-)

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels