Contact

nailsbynoir@gmail.com


Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Follow Nails by Noir
Powered by Blogger.
Saturday 4 December 2010

Mina naglar skivar sig...

Suck, vad det är tråkigt när naglarna inte mår bra. Senaste veckan har jag tagit en liten time-out med nagellacken för att försöka få ordning på mina torra och skivande naglar, men det verkar bara göra problemen värre.

Efter att ha läst på lite så verkar det som att skivande naglar oftast beror på torra och uttorkade naglar. Bovarna i dramat är oftast vatten, nagellackborttagning och den svenska vintern. Nu på vinterhalvåret är det ju så himla torrt i luften, och jag märker det alltid på mina händer och naglar.

När man dessutom använder remover som torkar ut naglarna ofta blir det ju inte bättre. Så nu har jag försökt ta nagra dagar ledigt från lackandet och försökt att olja, olja, och olja mina naglar. Men inte verkar det hjälpa...

Det blir liksom ett moment 22. Har man skivande naglar är det bra att använda ett skyddande nagellack kan man läsa på många ställen, oskyddade naglar utsätts för vatten flera gånger per dag och det är ju inte bra. Därför är det bra att måla naglarna. Men att lacka naglarna innebär ju också då att man måste använda remover någorlunda ofta, vilket torkar ut. Sedan ska man också olja naglarna ofta, men hur ska det gå till när de är lackade? Hur man än gör så blir det ändå inte bra.

Jag tror att den största boven är min gröna Depend Remover som jag alltid använder. Den ska vara skonsam och mild mot miljön, men den är faktiskt ganska uttorkande. Sedan jag började använda dip-in-varianten har det också blivit ännu värre.

Bovarna i dramat. Någon som har ett bättre tips?

Man skulle alltså behöva hitta en bra remover som är effektiv men ändå inte uttorkande. Någon som har något bra tips? Vad använder ni andra?

//Annika

10 comments:

nailsbybellan said...

Jag använder ren aceton som jag själv blandar med lite glycerin vilket gör det mindre uttorkande. Det funkar för mig för jag känner att med typ Depend removers måste man gnugga ihjäl sig innan lacket går bort vilket betyder att man utsätter nageln för remover under längre tid. Mina naglar känns torrare med "vanlig" remover Har inga som helst bevis för att detta verkligen är korrekt, men det är så jag upplever det :)

Unknown said...

Tack, vilket intressant tips! Jag tycker det låter ganska vettigt, ju mindre exponering desto bättre. Med dip-in doppar man ju hela fingret i burken, och jag tycker att det har påverkat naglarna negativt.

Hur mycket aceton och glycerin blandar du?

Anna said...

Jag har precis utbildat mig till nagelterapeut och fått lära mig att man ska dutta olja under nageltippkanten (om det går) och sedan massera in även på nagelbanden, där det rinner ned. Gör man detta varje kväll innan man släcker lampan tar det ca 2-3 veckor innan naglarna återhämtat sig och blivit starka igen. Det har i alla fall funkat för mina kunder.
Det spelar alltså ingen roll om du har nagellack eller inte. Och det måste vara nagelolja, handkräm är för tjockt för att tränga in i nageln.
När det gäller remover är aceton extremt uttorkande (och får inte användas till konstnaglar). OPI:s milda remover är snäll mot naglarna, även Depends brukar funka bra.
Lycka till!

Unknown said...

Aha, ska man olja underifrån?... Det här måste jag testa. Tack för ett bra tips! :-)

MELISENDE said...

Jag fick ett tips om Lush's Lemony Flutter nagelbandskräm, en knapp hundring. Har smört senaste veckan med den och tycker mig uppleva att naglarna iaf växer fortare och ev skivar sig mindre. Det är mitt problem också under vintern... :(

Jag kör den milda varianten och tycker än så länge att naglarna mår okaj av den. Men jag smörjer in mig - jämt.

Unknown said...

Melisende: Vad lustigt, jag hittade rekommendationer om just Lemony Flutter i ett forum när jag surfade runt lite. Så jag beställde den häromdagen. Ska bli kul att testa. Känns lovande att höra att du är nöjd.

MELISENDE said...

Du får berätta hur du gillar den sen. Den luktar också gudomligt gott! :)

Camilla said...

Jag har aldrig haft så långa, starka och fina naglar som nu, beror säkert på att jag oljat dom 2 gånger/dag hela hösten..:D

Sminkan said...

Ciens remover är acetonfri, billig och jag använder den (sedan två år) minst en gång per dag. Inte uttorkande på mig. H&M blå remover använder jag också ibland, också acetonfri och känns bra på mig.

Unknown said...

Tack allihop för alla bra tips!

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels