Contact

nailsbynoir@gmail.com


Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Follow Nails by Noir
Powered by Blogger.
Wednesday 10 November 2010

Körsbärschoklad

Kära bloggvänner,  på sista tiden har jag haft alldeles för lite tid både till nagelfixande och bloggande. Och när jag väl lyckats lacka naglarna har solljuset inte behagat vara här, så de bilder jag lyckats ta har ju inte varit de bästa. Men här bjuder jag på lite nya naglar iallafall.

Förra veckan ramlade ett paket in från Nailshop med Nubars kollektion Chocolate Truffles, 6 lack och bas- och topplack levererades i en plastig (men ändå rolig) väska.


Fr v: Chocolate Caramel, Swiss Chocolate, Milk Chocolate Crème, Chocolate Coffee Bean, Raspberry Truffle, Cherry Cordial.

I flaskorna ser de flesta ganska lika ut, men när jag målade upp dem på ett par tippar så syntes skillnaden mycket mer.


Mina favoriter är nog Chocolate Coffee Bean och Raspberry Truffle, men jag valde att testa Cherry Cordial först.


Som vanligt var formulan felfri, det blir ständigt 5:or i betyg på den fronten för Nubar. Bra täckförmåga på två lager, och perfekt att lacka med, flyter lätt ut, men utan att vara rinnig och tunn. Superbra helt enkelt.

När det gäller färgen är jag inte helt såld. Det är ett snyggt skimmerlack i lite koppar och kolafärg, som drar aningen mot lite rosalila, nästan duokromt. Snyggt, men kanske lite småtråkigt på något sätt. Jag känner att jag har snyggare och roligare lack i samlingen.

Betyg:
Färg: 3/5
Egenskaper: 5/5
Totalt: 8/10


På bilderna har jag toppat med Nubars Diamont Seal&Shine. Ett bra topplack, men det känns som att det får lacket att krympa ihop en aning, vilket gör att topparna ser lite avskavda ut, trots att det är alldeles nylackat.

Själv kör jag oftast utan topplack, jag tycker det fungerar minst lika bra. Hur brukar du göra?

//Annika

6 comments:

sparris said...

Alltid, alltid alltid topplack för mig. Förbättrar hållbarheten så otroligt mycket, det var en riktig aha-upplevelse för mig.
Dessutom torkar det tusen ggr snabbare. Bara plus! :)

Unknown said...

Ja, jag kan nog hålla med dig. Jag var inte helt vän med Diamont Seal&Shine när jag testade det första gången, men nu har jag gett det en ny chans, och jo, jag är mycket mer nöjd nu. Torkade tokfort! :-)
När det gäller hållbarheten så brukar det inte vara något problem utan topplack om man som jag gärna lackar om med en ny färg bara någon dag senare.

Nailtastic said...

Jag kände samma sak när jag testade Cherry Cordial, trodde verkligen att jag skulle gilla det, men väl på kändes det lite trist.

Och jag använder alltid topplack. Annars lyckas jag alltid förstöra ytan med små stötmärken och liknande.

MELISENDE said...

Jag köpte Raspberry Truffle för jag hade hört att det skulle vara väldigt likt OPI's Teas-y Does It men det känns som att den senare drar mer åt brunt än Raspberry Truffle som är mer lila-ish. Väldigt bra täckning dock! Stort plus, håller länge! Det här överlacket du nämner här, är det något speciellt? Jag kör bara vanliga Depend. :p

Unknown said...

Melisende: Jag har sett swatchar på Teas-y Does It, men inte kännt mig så lockad, så jag hoppas du har rätt att Raspberry Truffle är mer lila. Det ska bli kul att prova.

Alla lack jag testat från Nubar är helt fantastiska, lätta att lacka med och håller länge. Diamont Seal&Shine är Nubars topplack. Det är ett sånt där bra topplack som får de undre lagren att torka supersnabbt (tror inte Depends lack har den egenskapen), och ger en snygg högblank finish. Enda nackdelen är att det får lacket att krympa lite så det ser aningen toppslitet ut. Finns att köpa på bl a svenska Nailshop...

Sminkan said...

Teas-y Does It och Raspberry truffle är helt identiska. Har burit dem bredvid varandra på naglarna och inte sett skillnad i något ljus.

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels