Contact

nailsbynoir@gmail.com


Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Follow Nails by Noir
Powered by Blogger.
Sunday 24 October 2010

En kärlekshistoria

Idag tänkte jag bjuda på mitt bästa nagelminne. Anledningen är att Nailmail firar 2 år och har därför roliga jubileumstävlingar just nu. I denna tävling ska man berätta sin bästa nagelhistoria och du kan vinna ett stort nagelpaket från Nubar.


Mitt finaste nagelminne är en kärlekshistoria som handlar om både kärleken till min man och till nagellacksvärlden. Det gäller nämligen mitt eget bröllop.

Jag lekte mycket med nagellack när jag var i tonåren, men kom liksom av mig när åren gick. En av anledningarna har varit att jag alltid tyckte att nagellacken höll för dåligt. Efter mycket energi för att lacka började ytan chippa redan efter en dag. Tråkigt! Därför begravde jag nagellacksintresset.

Men så förra året när vi planerade vårt bröllop ville jag ju såklart ha fina naglar på den stora dagen, och jag bokade därför tid på en nagelstudio. Jag var där första gången ett par veckor innan bröllopet för lite grundmanikyr och fick då lite tips och trixs på hur jag ska sköta mina naglar. Wow, vilken spännande värld!! Superinspirerad efter första besöket pysslade jag om naglarna fram till bröllopet, och dagen innan var jag tillbaka på salongen.

Eftersom jag alltid gillat färg kände jag inte att den vita franska manikyren var rätt för mig. Jag ville ha någon rolig färg som kändes personlig och "jag". Valet föll på en läcker vinröd nyans med små glitterpartiklar i. En perfekt färg för en dag i kärlekens tecken tyckte jag, och vinröda och lila nyanser har alltid legat mig extra varmt om hjärtat. Som en extra effekt lade vi dit ett par glasblommor på ringfingret (jag har alltid gillat blommönster...).


På bröllopsdagen kände jag mig vackrast i världen och naglarna var fantastiska. Och lacket höll ju så länge efteråt, jag var alldeles fascinerad. Nagelintresset vaknade på nytt.

Tänk om jag vetat när jag satt där på nagelsalongen att just den timmen skulle bli så minnesvärd. Den var början på en helgalen möhippa med mina härliga tjejkompisar (som kidnappade mig inne på salongen när jag var klar), det var starten på vårt bröllop och ett underbart äktenskap med världens finaste fransman och dessutom starten på mitt nyväckta nagelintresse som ett år senare resulterat i många läckra nagellack, en rolig blogghobby och nya trevliga kontakter på nätet. Tänk vad en liten timme kan göra stor skillnad!

Jag köpte självklart lacket, nr 68 från Calbrook, och varje gång jag vill minnas den där speciella känslan från mitt livs bästa dag plockar jag fram det och lackar mina naglar i min egen bröllopsfärg.

//Annika

3 comments:

Annie said...

åh vad fint! Jag blev lite tårögd...

Anonymous said...

Håller helt med Annie. :)

Unknown said...

Tack, vad gulliga ni är. :-)

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels