Contact

nailsbynoir@gmail.com


Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Follow Nails by Noir
Powered by Blogger.
Monday 6 September 2010

FIlsortiment

Jag skrev tidigare ett inlägg om hur viktigt det är att fila sina naglar för att få dem hållbara och välmående. Men hur gör man?Och vilken sorts fil ska man använda då?

När du filar ska du börja utifrån kanten och sedan fila mot mitten. Fila aldrig rakt över nageln från sida till sida, utan från kant och till mitten. Detta brukar kännas mest naturligt, så man hittar lätt känslan för hur man ska göra.

När det gäller filsort är det förstås mycket en smaksak, men det finns ett antal olika typer av filar, för lite olika ändamål. Så här ser mitt filsortiment ut, och jag tänkte beskriva hur de olika filarna fungerar.Den här röda filen är en grov sandpappersfil som jag i ett akut nödläge köpt på Konsum i ett 10-pack, billigt. Det var den enda modell de hade, och det var som sagt ett nödläge. Akta dig för dessa filar!! Den är väldigt grov, river i hela nageln och det känns som att halva fingret ska följa med. Efter att ha använt en sådan måste du ändå efterfila med en finare fil, så då kan du lika gärna hoppa över den.Filen du ser här är en nagelfil gjord av glas. Den finns att köpa i de flesta vanliga butiker som har ett hyfsat sortiment av nagelprodukter. Denna typ av fil höjs till skyarna av många som älskar den. Själv tycker jag att den är helt OK, men inte min favorit. Fördelen med denna fil är att den inte slits ut på samma sätt som en sandpappersfil. Slipytan håller länge, länge, och den är hygienisk eftersom den är enkel att tvätta ren. Priset för en sådan fil brukar ligga runt 50-60 kr.Det här är istället min personliga favorit. En helt vanlig och billig sandpappersfil med två olika grovlek på slipytorna. Dessa filar har en skumkärna i mitten och därför ger de en mjuk och behaglig känsla när du filar dina naglar, jämfört med t ex glasfilen ovan som ger ett stumt underlag på slipytan. Olika grovlekar gör också att du lätt kan skifta efter behov. Dessa filar kostar oftast runt 20 kr och därunder. De håller däremot inte så länge, men eftersom de är så billiga kan du byta ofta. Det roliga är också att de finns i alla möjliga färger och mönster.Den här sista filen är en helt annan sort än de övriga. Det är en polerfil. Den använder du för att polera nagelytan, inte för att fila på längden som de andra. Denna fil har tre olika ytor, en grå sida, samt en rosa och en vit yta. Om du inte vill använda lack, men vill få en slät och glansig yta på dina naturliga naglar kan du använda denna. Efter lite grundvård använder du den rosa ytan och polerar ovansidan på nageln, sedan den vita likadant, och sist den grå som är finast. Då polerar du försiktigt bort ojämnheter och får en högglansig yta på dina egna naglar. Har man tunna naglar ska man dock akta sig för att använda denna typ av behandling alltför ofta.Lycka till med filandet!

//Annika

0 comments:

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels