Contact

nailsbynoir@gmail.com


Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Follow Nails by Noir
Powered by Blogger.
Saturday 2 February 2013

Lemon LördagVeckodagstemat rullar vidare med stormsteg, och idag bjuder jag på Lemon från Nubars vårkollektion Jellybeans från 2012.Tidigare har jag inte varit speciellt förtjust i krämlack, men jag tror att det till viss del var just den här kollektionen som fick mig att ändra åsikt. Jellybeans bjuder på den ena karamellen efter den andra, underbara färger som man blir glad av. Synd då att formulan inte är någon höjdare.Egenskaper:
Nubar Lemon är ett krämlack med en färg jag skulle kalla jätte-gul. Den är härligt skarp i tonen, men utan att gå över till att bli ett neonlack. Formulan däremot lämnar en hel del att önska.

Lacket är krämigt som grädde, och lyckas på något märkligt sätt vara både skirt och dåligt täckande i kombination med att vara väldigt tjockt. Det bildar lacklager som byggs på snabbt till rena sandwichen. Normalt när jag lackar så brukar det andra lagret smälta osynligt in i det första och efter ett par lager har man en jämn lackyta. 

Nubar Lemon, och flera av dess syskon från Jellybeans, har en formula som inte gifter sig mellan lagren. När det andra lagret målas måste man med mikrometerprecision lägga lacket kant i kant med lager ett för att det inte ska bildas kanter. Och efter tre lager ser det inte snyggt ut.

Jag nöjde mig efter tre tjocka lager, ett fjärde hade bara gjort det kladdigare, men ändå ser lacket inte jämnt ut i färgen. Lång torktid blev resultatet trots toppat med Nubars egen Diamont Seal & Shine.

Synd på ett lack som jag annars gillar skarpt. 

Spana in Andreas och Paulinas lördagslack också.


English:
This is Nubar Lemon, from the spring collection Jellybeans from 2012. This collection is packed with colors that are true vitamin injections, something you need in the dark winter of Sweden.

Nubar Lemon is a bright yellow creme, close to but not a neon. I really like the color of this one, but unfortunately the formula is not the best it could be.

On these pictures I wear three thick coats, but the color is not close to be even. That's a shame since I really like this color.

2 comments:

Marias Nail Art said...

OH, den är så vacker - yummi!!

Ann-Sofie/Colour it said...

Jag har tyvärr svårt för gult, men jag tror säkert att detta är en bra gul nyans för många. Passar nog bra i många nail arts. :-)

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels