Contact

nailsbynoir@gmail.com

Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Powered by Blogger.

Follow by Email

Monday, 10 January 2011

Franskt någon??

Hur sjutton lägger man en snygg fransk manikyr??!

Jag blir galen, jag har försökt så många gånger. Ikväll lades ännu ett misslyckande till listan.

Jag kan inte måla på fri hand, det blir ju inge snyggt.

Mallar då? Hur länge jag än väntar på att underlagret ska torka så släpper det alltid när jag drar bort mallen. Istället för en snygg fransk kant så har man ett trasigt nagellack...

Och om det mot förmodan inte släpper underifrån så blir det en skarv och nivåskillnad mellan underlagret och den färgade kanten efter att mallen tagits bort. Fult!!

Så hur gör alla ni experter därute?? Tips mottages tacksamt...

(Blir ingen fransk översättning på detta, orden i huvudet skulle inte lämpa sig för ändamålet...)

//Annika

4 comments:

Språkvårdaren said...

Testa att vrida fingret när du målar den vita kanten, i stället för att dra med penseln. Brukar vara mycket lättare! Och strunta i om det kommer färg på fingret, det går alltid att ta bort efteråt med korrigeringspenna eller tops doppad i remover. Lycka till!

Pamsan said...

Åååh vad jag känner igen mig. Har testat några få gången men misslyckas alltid jag med. Hoppas på några fina tips bland kommentarerna. :)

Nails by Catharina said...

Jag sitter och samlar mod. Gjorde franska manikyrer ofta när jag var typ 17, men nu vet jag inte om jag kan det längre.

Cactus said...

Om man ska använda mallar så är ett snabbtorkade lack emellan, typ Seche Vite, en bra metod, då blir det mindre benäget att släppa när man drar bort mallen. Om det är helt nya mallar (jag brukar återanvända mina flera gånger) så kan man ta lite på den klistriga sidan innan man använder dem så att de inte fastnar så hårt, klistret blir ju dåligt av hudfettet från fingrarna. Nivåskillnaden brukar fixa sig om man lackar över med ett skirt lack efteråt och sen topplack igen. Så ser det dessutom mer naturligt ut än med den kritvita toppen.

När jag målar på frihand är ett sånt där nailart-lack med jättesmal pensel absolut nödvändig! Då kan man dra flera tunna streck och jobba sig utifrån och in tills man är nöjd med konturen på det vita. Jag har dessutom lyckats hitta ett vitt dekorlack som är vattenlösligt, så blir det fel är det bara att tvätta bort och göra om. Och jag håller med Språkvårdaren, prova att vrida fingret istället för penseln. Hoppas du lyckas!

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels