Contact

nailsbynoir@gmail.com


Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Follow Nails by Noir
Powered by Blogger.
Wednesday 27 March 2013

Fler repriser tack! / More re-runs please!


Idag visar Elin på Nailmanic ett lack hon visat tidigare. Jättebra tycker jag! 

Ibland blir jag lite less på kulturen i nagelbloggsvärlden där det enbart ska visas nya lack. Det är nästan lite pinsamt ibland att visa ett lack man visat förut, kanske för flera år sedan. Det är åtminstone den känsla jag får emellanåt. 

Men varför ska det vara så? Fram för fler repriser på bloggarna! Nagellacken är till för att njutas av, och jag tror det är mängder av oss nagellacksnördar som har drösar med lack hemma som bara är testade en gång. Lack som vi faktiskt tyckte om och som gjorde oss glada den där enda gången vi använde det.

Många gånger lyckas man ta bättre bilder om man swatchar ett lack en andra eller tredje gång. De flesta läsare har ändå inte lusläst varje inlägg du skrivit och för dem är andra gången den första. Kutymen att alltid visa nytt gräver ju dessutom hål i plånboken och är en del av vår tids onödiga ”slit-och-släng”-anda. 

Så gräv fram dina gamla favoriter, jag vill se dem, och säkert många andra med mig. 

English
Today one of my fellow bloggers in Sweden (Elin at Nailmanic) showed a polish as a re-run. A new swatch of a polish she posted a couple of weeks ago. And that’s terrific I must say! 

I always get the feeling that this is not a common thing in the nail polish bloggosphere. The culture, as I see it, is to always post new swatches, always the latest, never something old, at least not something old you have shown before. And this is a shame. Why? 

I bet that most of us have piles of polishes at home, collecting dust, which have only been used ones. And at that one time we loved it.  

Often you get better pictures that second time, since most of us continuously improve ourselves. Every reader hasn’t read all of your previous post. And this behavior costs a fortune. 

So come on guys, I want to see your old favorites, and I bet many others want too.
 
  

12 comments:

Pamsan said...

Mycket bra inlägg! Jag försöker att swatcha om men har helt kommit av mig. Jag har börjat från början så att säga. Jag går tillbaka i bloggen och tittar vad jag visade och gör om. Man kan njuta av lacket igen vilket man ofta glömmer när det nya ska fram hela tiden. Det är ju dessutom kul att bli påmind om gamla godingar. Någon därute kanske missade den där fina kollektionen från 2009 osv. :) Ska härmed bli bättre på repriser. :)

Ann-Sofie/Colour it said...

Hihi så passande då, för jag visar upp en gammal favorit men i en ny skepnad, nämligen med ett matt topplack...:-)
Du har helt rätt, jag känner samma som du. Älskar man ett lack så är det väl bara kul att ta fram det och lacka med det igen...:-)

Helena / Lacky Corner said...

Tänk att det här håller jag verkligen med om! Jag målade naglarna på min kompis och hennes döttrar häromdagen och det kändes så himla bra att använda dom där lacken som är så fina, men blir stående för att jag redan visat dom på bloggen.

Unknown said...

Som "tur" är har jag inte bloggat lika länge som jag målat naglarna så jag har en hel del att visa av sådant jag redan använt.
Håller med om att det är kul att se lite av varje och inte bara nytt!

Marias Nail Art said...

I completely agree - at the moment at least I'm feeling that the amount of untried polishes in my stash is overwhelming, and I miss using a lot of favorites.
But it's a balance isn't it - it's nice to show the new polishes - but you also feel like using the "old" ones more...

Anonymous said...

Håller också med, som läsare hittar jag nya favoriter när ni bloggare visar gamla lack och även lack ni visat förut med nya bilder :)

Elin/Nailmanic said...

Jättefint inlägg Annika :D Jag själv har inget emot att visa samma lack flera gånger och inte att se dem på andra bloggar heller för den delen :) Sen vill man självklart stämma av lite vad ens läsare tycker också även om bloggen är för min egna skull med. Jag har en massa lack som jag vill visa om när solen är framme, så räkna med en massa repriser när sommaren närmar sig :D

Cactus said...

Principiellt håller jag helt med, fast det kommer nog aldrig att märkas på bloggen ^^ Jag köper så mycket lack hela tiden för att jag vill ha dem, så det finns alltid nya lack som aldrig blivit swatchade alls. Och när jag ska välja mellan lack som varit med 1 gång eller 0 gånger så blir det alltid de nya :)

Xlovehappyx said...

i JUST started thinking I should kinda refresh old posts. Don't forget to enter my I ♥ Makeup giveaway!

Andrea / My Liquid Jewels - Nail polish blog said...

Ja bra sagt, har också tänt på det! Men förstår också att man vill visa nya/aktuella lack, inte minst för att de är nyinköpta hos en själv och man vill använda!
Däremot så är det en mix på min blogg ändå, jag har varken lust eller råd att försöka vara den som bloggar om allt det nya, först! och hela kollektioner köper jag aldrig heller. Visar det jag känner för helt enkelt!

Lela said...

Det är sällan jag visar ett lack mer än en gång, och det är för att det står för många otestade hemma.
Däremot visar jag gärna upp gamla lack, lack som stått i lådan länge och väntat på att bli använda. Eller sådant som är fyndat i någon REA-låda.

Sleepy Elin said...

Det klart man ska kunna visa samma lack flera gånger. Om man själv gillar lacket och bär det ofta - ja, varför inte passa på och visa upp det igen och igen så andra kanske får upp ögonen för skönheten?
Jag är bara inne på min 5e månad som bloggare och jag har ändå hunnit med en favorit i repris. Jag tror at läsarna gillar det också - snygga lack kan man väl aldrig få nog av? :)

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels