Contact

nailsbynoir@gmail.com


Annika

Välkommen!
Jag är en norrländsk lackionista som älskar vackra naglar och livar upp tillvaron med sprakande färger. Vardagen tillbringar jag som utvecklingsingenjör för biobränslen.
Kul att du hittat hit!
Follow Nails by Noir
Powered by Blogger.
Thursday 9 May 2013

Hare Pegasus


Hare Pegasus är en pastellig lavendeldröm som ger mig en känsla av spröda maränger. Den mjuka färgen kompletteras med hexagonalt silverglitter och resultatet blir ett sofistikerat glitterlack, dovt men ändå blingigt.

Just den här typen av lack, diskret men ändå med en stark personlighet, har blivit lite av en ny favorit.

Applicering:

Tyvärr var det här en riktig "pain in the ass" att applicera. Efter att ha börjat på två naglar insåg jag sedan att underkläder var nödvändigt. Så på övriga naglar la jag det vita My Boyfriend Scales Walls från OPI.

Trots underkläder så var det ett elände att få jämnt. Glittret ville inte samarbeta överhuvudtaget, så vissa stunder ville jag bara slänga lacket i soptunnan. En rejäl clean up gjorde ändå resultatet okej, och som helhet så blev jag tillslut faktiskt riktigt nöjd.


English
This is Hare Pegasus, a lovely pastel lavender polish. The sophisticated base color is accompanied by silvery glitter in larger hexagons and smaller round shapes. 

I love this kind of polish, which is quite simple in it's appearance but when you look closer you can see that it has something more than you saw at the first glance.

Due to the beauty it possess I can forget about the tricky formula. It needs some underwear and the glitter was not cooperating with me. But who cares? 
Tuesday 7 May 2013

Out of ?"%&(# stock!

Ursäkta språket, men jag blir galen just nu!!

Ni vet känslan, man är sugen på något nytt i lackshoppingväg, man surfar runt på diverse webshoppar. Har gräslig beslutsångest över vilka lack man ska välja, det tar evigheter. Och när det sedan börjar utkristallisera sig ett par favoriter, då ser man texten som bränner hål på näthinnan: Out of stock.

Och så surfar man vidare, man hade ju sett några andra godingar, klickar, out of stock. Klick, out of stock, klick, out of stock, klick.... Jag blir galen!!

Det känns som att 90% av det som finns i katalogerna hos webshopparna är Out of stock. Och så måste man klicka sig in på varje enskilt lack för att denna snöpliga lilla ruta ska dyka upp.

En timmes lacksurf åt skogen, det blev ingen beställning idag. Den blev Out of stock.

English
I just really really hate spending hours trying to find the right polish to buy, just to find that it is Out of  stock. As 90% of all the other polishes in every single webshop. Hate it!

Friday 3 May 2013

Min Regnbågskollektion / My Rainbow collection


Äntligen hemma igen!!

Jag har spenderat den senaste veckan i Kina, på jobbresa. Otroligt spännande och intensivt. Som svensk blir man förundrad över myllret av människor. Och trafiken. Ett ständigt flöde av bilar, mopeder, cyklar och människor, som alla ska åt olika håll och kryssar mellan filerna. Fascinerande!

Så efter att ha spenderat senaste två dygnen på fem olika flighter mellan Nanyang-Zhengzhou-Peking-Istanbul-Stockholm-Umeå så är jag aningen seg i skallen.

Men jag tänkte visa er vad jag ägnade tiden åt innan min resa. Min Regnbågskollektion.

Jag har en vän som är ordförande i vår lokala RFSL-förening och häromåret gjorde jag en present till henne, så klart ett regnbågsfärgat lacksmycke. Hon älskar det och bär det ofta, och tydligen har andra uppmärksammat det, för nu fick jag en förfrågan om att göra ett gäng smycken till RFSLs landskongress som var förra helgen.

Otroligt hedrande att få den frågan tyckte jag och satte igång att pyssla. Och här är resultatet: Tre halsband och tre ringar, alla i regnbågsfärger och med olika dekor.


Jag står till fullo bakom budskapet om alla människors lika värde och behandling, därför värmer det mitt hjärta att få göra dessa smycken. Att RFSLs riksordförande nu bär en av mina ringar känns så otroligt roligt och hedrande.




English
A couple of weeks ago I got a request to make a Rainbow collection of jewellery for a congress of RFSL (The Swedish Federation for Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender Rights).

This is the result: A collection of three necklaces and three finger rings.




Since I totally support the message of equal rights for everyone I'm so honored that I got this request.

Not swedish?

See the english summary below each post.

Top 5 senaste veckan

Labels